Luteïne is een carotenoïde (xanthofyl) die, samen met zeaxanthine en meso-zeaxanthine (stereo-isomeren van luteïne met dezelfde molecuulformule, maar een iets andere ruimtelijke structuur) in een hoog gehalte voorkomt in de macula (gele vlek) en retina van het oog. Luteïne beschermt de ogen tegen ox ...
Meso-zeaxanthine, zeaxanthine en luteïne zijn vetoplosbare xanthofyl carotenoïden met dezelfde molecuulformule, maar ieder een iets andere ruimtelijke structuur (stereo-isomeren).
Alfaliponzuur is een zwavelhoudend vetzuur, dat van nature voorkomt in het menselijk lichaam. De stof is al sinds de jaren dertig van de vorige eeuw bekend. In 1951 werd de stof voor het eerst geïsoleerd, en de naam alfaliponzuur gegeven.
Vitamine E is de belangrijkste vetoplosbare antioxidant uit voedsel en bestaat uit acht verwante vitamine E-verbindingen (samen vitamine E-complex): vier tocoferolen (α-, β-, γ- en δ-tocoferol) en vier tocotriënolen (α-, β-, γ- en δ-tocotriënol). Naast antioxidantactiviteit heeft vitamine E invloed ...
Astaxanthine is een carotenoïde die wordt gemaakt door plankton, algen en bepaalde planten, schimmels en bacteriën om zich te weren tegen de schadelijke effecten van zonlicht en zuurstof.
De aromatische specerij saffraan wordt al meer dan 4000 jaar gebruikt als kleurstof, specerij en geneesmiddel. Saffraan wordt vanwege haar kostbaarheid wel het ‘rode goud’ genoemd.
Voldoende inname van de langeketen omega 3-vetzuren EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur) is belangrijk voor de gezondheid en het voorkomen en/of remmen van uiteenlopende chronische (ontstekings)ziekten waaronder hart- en vaatziekten, allergieën, diabetes type 2, obesitas en depressie.
De in vet oplosbare vitamine D is essentieel voor onze gezondheid. Wetenschappers hebben receptoren voor vitamine D aangetroffen in meer dan 30 verschillende typen weefsels en organen, waaronder afweercellen, hersenen, spieren, hart, alvleesklier, schildklier, bijschildklier, thymus, huid (hoorncell ...
Alfaliponzuur is een belangrijk molecuul, dat zich in elke cel van het menselijk lichaam bevindt; in de mitochondria van elke cel, de energiefabriekjes waar suikers worden verbrand en omgezet in de energie die het menselijk lichaam nodig heeft. Alfaliponzuur is een superantioxidant met bijzondere ca ...
Een wetenschappelijk artikel over de vele gezondheidseffecten van curcumine, maar ook de problemen omtrent opneembaarheid en hoe dit wordt opgelost met SLCP.
Pycnogenol is een gestandaardiseerd schorsextract van de zeeden (Pinus pinaster), afkomstig uit het grootste aangeplante natuurpark van Europa, Les Landes de Gascogne in Frankrijk. Dennen worden van oudsher ook wel aangeduid als pijnbomen vandaar dat men
De Ginkgo biloba of Japanse notenboom, oorspronkelijk afkomstig uit Centraal China, is de oudste levende boomsoort op aarde (circa 300 miljoen jaar) en wordt daarom een levend fossiel genoemd. De naam is afkomstig van het Chinese woord sankyo of yin-kuo, dat heuvel abrikoos of zilver fruit betekent, ...
Curcumine heeft een zeer breed werkingsgebied en is een zeer veilige en veelbelovende stof voor de preventie en behandeling van uiteenlopende chronische aandoeningen.
Traditionele toepassingen van boswellia zijn onder meer reumatische aandoeningen, intestinale ontstekingen, astma, geelzucht, wonden en abcessen, trombose(preventie), luc
Het essentiële (macro)mineraal magnesium is uitermate belangrijk voor de gezondheid. Magnesium is wat betreft hoeveelheid het vierde mineraal in het lichaam, na calcium, kalium en natrium.
Resveratrol is een vetoplosbaar polyfenol(subgroep stilbenoïden) dat in plantenfungeert als fyto-alexine: een beschermendestof die planten maken in reactieop stressoren z
Zink is een essentiële voedingsstof voor de mens. Door het ontbreken van zinkreserves kan een te lage zinkinname binnen enkele weken leiden tot gezondheidsproblemen.
Vitamine E is de belangrijkste vetoplosbare antioxidant uit voedsel en bestaat uit acht aan elkaar verwante vitamine E-verbindingen: vier tocoferolen (alfa, bèta, gamma en delta) en vier tocotriënolen (alfa, bèta, gamma en delta).
In Oost- en Zuid-Azië (met name China, Japan en India) is van oudsher bekend dat regelmatige consumptie van groene thee bijdraagt aan een gezond en lang leven. Groene thee wordt al 5000 jaar bereid uit de jonge bladeren van de theeplant (Camellia sinensis), aanvankelijk voor gebruik als geneesmiddel ...
Voldoende inname van de langeketen omega 3-vetzuren EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur) is belangrijk voor de gezondheid en het voorkomen en/of remmen van uiteenlopende chronische (ontstekings)ziekten.